Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Χαιρετισμός

Αγαπητοί επισκέπτες στο ιστολόγιο αυτό θα εχετε την ευκαρία να αναζητήσετε κόλπα και τεχνικές όσον αφορά παιχνίδια και εφαρμογές Η/Υ.
Πιστεύω ότι θα φανεί χρήσιμο τόσο σε αρχάριους όσο και σε παλιούς (βετεράνους) χρήστες




Black Screen Of Death
Σε αρκετούς θα έχει τύχει ενώ δουλεύουν στον υπολογιστή, ξαφνικά να κοπεί το ρεύμα και μετά όταν επανέλθει ανοίγοντας τον υπολογιστή και πάλι να δουλεύει η κεντρική μονάδα αλλά να μην ανοίγει η οθόνη και να παραμένει σβηστή μαύρη (BSOD Black Screen Of Death).

Η λύση τώρα σε αυτή την περίπτωση αν βέβαια δεν έχει προκληθεί κάποια βλάβη σε υλικό του υπολογιστή (π.χ να καεί η οθόνη ή η κάρτα γραφικών) είναι να αποσυνδέσουμε το καλώδιο τροφοδοσίας (το μαύρο καλώδιο πίσω από την κεντρική μονάδα) να δοκιμάσουμε να ανοίξουμε τον Η/Υ πατώντας το POWER κανα 2-3 φορές και μετά να ξανασυνδέσουμε το καλώδιο τροφοδοσίας το 80% των περιπτώσεων η οθόνη ανοίγει κανονικά υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που έχει κρασάρει ο δίσκος.


BSOD (Blue Screen Of Death)
BSOD (Blue Screen of Death) ονομάζεται το μήνυμα σφάλματος που επιδεικνύεται από ορισμένα λειτουργικά συστήματα στην οθόνη ενός υπολογιστή, κυρίως από τα Microsoft Windows, μετά την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου λάθους που μπορεί να αναγκάσει το σύστημα να διακόψει τη λειτουργία του ώστε να αποτρέψει τη ζημιά.

Τέτοιου είδους σφάλματα μπορεί να εμφανιστούν και απο λανθασμένη εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής ή ακόμη και απο λανθασμένη εγκατάσταση κάποιας USB συσκευής.
Μια αρκετά καλή λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα (εφ'οσον δεν λυθεί αφαιρώντας την εφαρμογή ή τη συσκευή που το προκάλεσε) μπορεί να αποδειχθεί μιά επαναφορά του συστήματος σε παλαιότερο χρονικό σημείο.


Jpeg.exe
Κατα καιρούς όσοι χρήστες δουλεύετε το MSN (Windows Live Messenger) θα έχετε προσέξει κάποια μηνύματα συνήθως απο επαφές σας εκτός συνδεσης, τα οποία περιέχουν κάποια Link (μπλέ υπογραμισμένα) που σας παραπέμπουν να ανοίξετε κάποια-ες φωτογραφίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι φωτογραφίες αυτές είναι της μορφής DSC00501.JPG.ΕΧΕ και είναι εγγυημένοι ιοί 100% μήν κάνετε κλίκ πάνω σε αυτά τα Link για κανένα λόγο, το αποτέλεσμα θα είναι να γεμίσετε όλες τις επαφές σας στο MSN με ιούς επίσης!!!


ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!!
Τώρα τετευταία έλαβα ένα μήνυμα στα εισερχόμενα μου στο facebook απο κάποια γνώριμη επαφή (όχι απο άσχετη όπως κατά καιρούς λαμβάνω κάποια διαφημιστικά) το οπόιο περιείχε μία διεύθυνση του στύλ .blogspot.com όπως το blog μου καλή ώρα και έλεγε για κάτι το εκπληκτικό να μπώ να δώ, "ε σκέφτηκα φίλος είναι τι να βρήκε πάλι ρε το θηρίο για να δώ", με το που πάτησα το λίνκ για καλή μου τύχη το Nod32 το οποίο έχω περασμένο στο λάπτοπ, μπλόκαρε αμέσως τη σύνδεση βγάζοντας μου ένα μήνυμα που αναφερόταν σε κάποιον ιό με το όνομα  "win32/Sirefef.BI trojan" ο οποίος με τη σειρά του δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην λειτουργία των Windows και στη σταθερότητα του συστήματος γενικότερα.
Γιαυτό φίλες και φίλοι ΠΡΟΣΟΧΗ στα εισερχόμενα που δέχεστε και απο φίλους στο facebook!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου